Výsledky závěrečného 14. kola základní části soutěže KP1 a KP2

A . družstvo

sehrálo v posledním kole základní části soutěže důležité utkání v Chrastavě. Domácí zaslouženě vyhráli i když naši poslední dva hráči soupeře přehráli. Zejména je potřeba vyzdvednout výkon Oty Hromka, který zahrál nádherných 455. Velká ztráta byla ve druhé dvojici, kdy se nedařilo A. Ptáčkové (325). Prohra v Chrastavě nás odsunula z 1. místa soutěže až na třetí místo, protože 2. Liberec má stejně bodů, ale lepší průměr. Zde jsou vsedky utkání v Chrastavě a podrobné výsledky celého kola, naleznete v sekci zpravodaje.

P. Pazdera

Chrastava   2048  :  1983    Jablonné v P

Chlumský    415        405    Susková

Holanec      403        325    Ptáčková

Fokt           406        380    Kořínková

Szabo         403        418    Pazdera

Tancibudek 421        455    Hromek

 _________________________________________________________________________________________________________________________________

 

B družstvo

Družstvo doma sehrálo poslední zápas v základní skupině proti teamu „Spartak Chrastava - B“ Jako první nastoupil  Martin Králík, který sice neuhrál nikterak vysoké číslo, pouze 290 kuželek, ale podařilo se mu získat cenný bod, když porazil svoji soupeřku  o 1 kuželku. Jako druhá nastoupila Monika Sedláčková, která po první vydařené půlce se 191 shozenými kuželkami nastupovala do druhé půlky s náskokem 3 kuželek. Na houževnatého soupeře Františka Vokouna, ale bohužel nestačila. Druhá část  se jí  moc nepovedla, takže svoje utkání prohrála rozdílem 34 kuželek. Lída Moličová začínala  za již poměrně nepříznivého stavu  pro Jablonné. Svůj boj se svojí soupeřkou  Zdeňkou Podolskou nakonec prohrála. Naházela 309 kuželek, což oproti 351 soupeřčiným bylo opravdu málo. Poslední se  na bojiště postavil Vláďa Dostál a svému jmenovci Františkovi Dostálovi nedal šanci,  porazil ho o 47 kuželek a svůj duel vyhrál. Celkově to však na vítězství nestačilo.  Team „TJ Tatran Jablonné v Podještědí - B“ prohrál rozdílem 28 kuželek a zcela určitě skončí, po základní části, jako poslední v tabulce.

V. Dostál