Výsledky 9. kola

A-družstvo

odjíždělo do České Kamenice s velkými obavami, neboť na těchto drahách padají nejmenší čísla a Kamenice je pro hosty nejtěžší kuželnou. Ale nic se nemá vzdávat dopředu a Jablonné ukázalo, že umí hrát, protože výkon družstva byl prozatím tím nejlepším ze všech výkonů včetně domácího béčka v Kamenici. Čtyřstovka zatím v KP1 tohoto ročníku na drahách Kamenice nepadla. Domácí i hosté měli 3 výkony nad 390. Utkání bylo velmi dramatické do posledních hodů. Jablonné vyhrálo v pěti dvojicích jen 2x ale díky celkovému vyššímu počtu sražených kuželek (1917:1939) jsme získali další dva pomocné body a tím celkově vyhráli 3:4. Takto vypadaly konkrétní výkony ve dvojicích:

1. Kohlíčková (398) - (377) Jana Susková

2. Hekerle (356) - (398) Andrea Ptáčková

3. Šimečková (376) - (396) Petr Pazdera

4. Říhová (392) - (377) Otakar Hromek

5. Malec (395) - (391) Kořínková

Jak je zřejmé z výsedků, nejlepší výkony domácích i hostí byly stejné (398) a byly zatím těmi největšími z dosud odehraných utkání této soutěže v Kamenici. Jablonné mělo tentokrát dva "čulibrky" a že jsme Kamenici přehráli dokazuje i fakt, že jejich dva nejslabší výkony byly těmi nejnižšími z celého utkání.

     Kamenice byla zdrcená z prohry, domnívali se, že nás vypráskají, ale narazili. Po utkání nás ještě rozhodčí Končický velmi vážně častoval, že dva naši hráči neměli předpisové boty (porušili zákaz vstupu na dráhy s obuví s černou podrážkou), na náhozové desce však nebyla jediná čmouha, takže opravdu úsměvné, co prohra může vyvolat.........Radovali jsme se všichni, ale nejvíce možná naše mladičká Andrejka Ptáčková, která nám ukázala, že umí, protože na těžké kuželně v Kamenici byla z Jablonného nejlepší (plné na jedničce 154). Takže jí všichni ještě jednou blahopřejeme a zároveň jí držíme palce, protože 12.12.09 bude reprezentovat Liberecký KKS na přeboru republiky dorostenců. Jablonné se tímto vítězstvím posunulo na třetí místo v tabulce družstev a příští utkání, které bude tím posledním v letošním roce, sehraje A-družsto na domácích drahách v pátek 27.11.09 s béčkem České Lípy od 17.00 hod. Přijďte nám ZAFANDIT!!!!

 

B-družsto

hostilo v tomto kole Blíževedly "B". Přestože začátek utkání vypadal velice slibně pro Jablonné, protože Lenertová nepřekonala třístovkovou hranici (284) a Monika Dostálová-Sedláčková (339) jí přehrála o 55 kuželek, tak další vývoj byl zcela opačný. Vl. Dostál (352) prohrál o 26 kuželek s Tomáškovou (378) a ve třetí dvojici se zase trápil Martin Králík (310) a s Plavcovu (364) prohrál o 54 kuželek. Před poslední dvojicí bylo rozhodnuto, protože Janblonné prohrávalo na body 1:2 a ztrácelo na soupeře 25 kuželek a navíc za hosty nastupoval zkušený borec Pavel Hájek, který nakonec ukázal, že to umí nejen doma v Blíževedlých a předvedl pěkný výkon (411). Domácí Lída Moličová věděla, že boj o vítězství je utopií a hrála si, jak se říká "na sebe" a předvedla nejlepší výkon domácích (354). Celkový stav kuželek se tedy ustálil na skóre 1355:1437 a na body vyhráli hosté z Blíževedel 1:5. Jablonné zůstává v tabulce družstev na posledním místě a další utkání sehraje na drahách Skalice s tamním béčkem 23.11.09.

 

Kompletní výsledky celého 9.kola KP 1 a 2 včetně rozboru výkonů a průměrů na jednotlivých kuželnách, naleznete v sekci zpravodaje.

PaPe/2009