Vánoční turnaj SOKOLSKÁ

Dne 26.12.2012 se od 09,00 hod. na kuželně v Jablonném v Podještědí sešlo 39 nadšenců, aby si poměřili své síly, techniku, vytrvalost a nervy v turnaji Sokolská, což je zábavná kuželkářská hra, která má svá pravidla. Základní rozdělení startujících bylo na registrované, tedy kuželkáře, hrající závodně různé skupiny soutěží a druhou skupinu tvořili amatéři, čili neregistrovaní, příchozí a kolemjdoucí. Skupina neregistrovaných byla ještě rodělena na kategorie děti (do 15-ti let) a dospělé, závodníci hráli bez dalšího dělení, protože i v Krajském přeboru hrají smíšená družstva (muži i ženy). Vlastní hra jednotlivců, kteří startovali tak, jak se postupně zaregistrovali, spočívala v odhození 25 hodů na každé dráze, tedy celkově 50 hodů (na kuželně v Jablonném je dvoudráha). Ve skupině kuželkářů - závodníků, kteří strartovali souběžně s amateréry, předvedli své výkony hráči a hráčky domácího oddílu TJ TATRAN Jablonné, dále borci KO Dynama Doksy a hráči i hráčky KO Skalice u Č.L.

A nyní již k samotným výsledkům a hodnocení výkonů v jednotlivých kategoriích.

Kuželkáři - registrovaní (11 startujících)

Vítězem mezi kuželkáři se stal hráč KO Skalice, Oldřich Vlasák, který svým skvělým výkonem (570) doslova utekl ostatním!!! Což je zřejmé podle výkonu hráče na druhém místě (551), které obsadil Jiří Klíma z oddílu TJ Dynamo Doksy. Jak vidíte, rozdíl činil téměř 20 bodů (nepíši o kuželkách, resp. počtu shozených kuželek, protože systém hry SOKOLSKÁ, jak jste zjistili v odkazu se počítá jinak, čili každá kuželka má stanovený počet bodů). Třetí příčku mezi profíky pak vybojovala svým výkonem (536) hráčka domácího oddílu, Jana Kořínková. Další výkony se už pohybovaly v rozmezí jednotlivých kuželek, jak si můžete prohlédnout v celkové výsledkové listině.

Amatéči - dospělí (21 startujících)

Mezi amatéry byl na špici celkem zajímavý boj a bylo to nakonec velmi těsné. Vítězem se stal Jiří Kubíček (489), na druhém místě se ztrátou dvou bodů skončil Milan Lachký a třetí příčku mezi amatéry si vybojovala svým výkonem (469) Denisa Kovačovičová, která se poslední 3 ročníky umísťuje na medailových pozicích!!! Aby né, když její mamča Nataša Kovačovičová je důležitou oporou "A" týmu oddílu v Jablonném, hrající Krajský přebor 1. třídy.

Děti - do 15-ti let (7 startujících)

Startující v dětské kategorii hráli zkrácenou hru na 2x 10 hodů. První místo obsadila Kateřina Klímová z Doks (119), druhý byl Ondřej Suske z Jablonného (106) a třetí příčku obsadil opět člen kuželkářské rodiny z Doks, Ondřej Klíma (103).

Všichni startující na vánoční sokolské 2012 obdrželi cenu a na kuželně bylo moc fajn. Fotografie z turnaje si můžete prohlédnout ve fotogalerii a pokud bude mít někdo zájem o větší formát (rozlišení) snímku pro tisk, pište na email (petpaz@seznam.cz), která je uveden na titulní straně našeho webu nebo nám můžete napsat své přání, či vaše dojmy z turnaje přímo do Knihy návštěv.