B-družstvo opět vítězí, tentokrát v Chrastavě

Vyrovnaný zápas až do posledních okamžiků.

Družstvo Jablonné – B sehrálo svůj předposlední zápas v této sezóně. Soupeřem mu byl tým Spartak Chrastava  B. Jako první za náš tým nastoupila Lída Moličová a proti ní Simona Chlumská. Obě hráčky hrály velice vyrovnaně, o čemž svědčí výsledek první poloviny, kde shodily obě stejný počet kuželek. Jak do plných, tak i v dorážce (131/44). Druhá polovina se pro Simonu vyvíjela o chlup lépe, a tak Lída s celkovým výkonem 345 sražených kuželek prohrála o 10.

Na druhé startovní pozici byl Martin Králík proti Františku Vokounovi. Oba opět předvedli velice vyrovnaný zápas.  V první polovině byl tím šťastnějším  náš hráč, když nahrál krásné číslo 207 kuželek a vedl o 16. Druhá polovina již tak vydařená nebyla, ale díky tomuto náskoku to na celkové vítězství stačilo. Shodil celkem 390 kuželek a nad soupeřem vyhrál o těsných 9 kuželek.

Do vyrovnaného zápasu nastoupila jako třetí Monika Sedláčková a proti ní Vlasta Ládková. Monika pokračovala ve vyrovnaném stylu hry a po první, velice vydařené polovině, shodila 195 kuželek, vedla o 11. Na druhé dráze se však dlouho nemohla srovnat a svůj bodový náskok ztratila, celkově prohrála o 7 kuželek. Její výkon činil 376 sražených kuželek.

Jako tradičně poslední nastoupil za Jablonné Vláďa Dostál a proti němu Karel Mottl. Zápas byl stále velice vyrovnaný, tým Chrastavy vedl o pouhých 8 kuželek. Karel nastoupil do hry s velkou chutí a na začátku Vláďovi o pár kuželek odskočil. Tento náskok se nám během plných nepodařilo zcela stáhnout. To se povedlo až v dorážce, a tak první polovinu vyhrál Vláďa s 207 kuželkami o 5. V druhé polovině nedal však Vláďa soupeřovi žádnou šanci, když naházel 227 a porazil Karla o dalších 19 kuželek. Souboj tak skončil lépe pro náš tým. Vláďa shodil celkem 434 kuželek, což proti soupeřovým 410 znamenalo výhru o 24.

Jablonné vyhrálo 4:2 na body a odváželo si domů cenné vítězství.

(Monika Sedláčková-Dostálová)