1. kolo nadstavbové části KP1 a KP2

A-družstvo

Na začátek ještě upřesním systém nadstavbové části: první 4 družstva hrají každý z každým dvoukolově o postup do Severočeské divize. Výsledky ze základní části se počítají. Zbylá 3 družstva pak hrají stejným způsobem, ale o sestup do KP2. První utkání této nadstavby jsme sehráli v Liberci. Domácí družstvo nám jistě ctělo oplatit prohru z naší kuželny a tak se na nás řádně vytáhli, protože zahráli dosud nejlepší výkon družstva doma (2315). Když má družstvo čulibrka na 454, tak se jen tak nedá nad ním vyhrát. Z Jablonného byl nejlepší opět Ota Hromeka zachránil nás od kanára, když tedy čulibrka Liberce Aleše Havlíka přehrál o 3 klacky v poslední dvojici, docela kuriózní. Máme tedy jen 1 pomocný bod a prohráváme 6:1 a tím pádem zůstáváme stále na třetím místě. Zde jsou výsledky utkání:

LoKo Liberec  2315 : 2143  Tatran Jablonné

Staněk            473    :    432        Susková

Dušek             455    :    436        Pazdera

Poživil            456    :    391        Ptáčková

Koutný            477    :    427        Kořínková

Havlík             454    :    457        Hromek

( P. Pazdera)

________________________________________________________________________________________________________________________________

B-družstvo

Sehrálo v prvním kole nadstavbové části utkání v České Lípě

    Do utkání s Českou Lípou nastoupil za TJ Tatran Jablonné B jako první Martin Králík a proti němu za TJ Narex Česká Lípa Mark Kyzivát. Utkání se v první polovině pro náš tým vyvíjelo velice nadějně. Martin o 3 kuželky přehrál v plných soupeře, když naházel krásných 147 kuželek. Dorážka byla absolutně vyrovnaná a oba hráči shodili shodně 45 kuželek. V druhé půli si Martin zvýšil náskok v plných o další 2 kuželky, když srazil 139 kuželek. Tento náskok však bohužel na soupeřovu druhou dorážku nestačil. Povedlo se mu uhrát slušných 61 kuželek proti Martinovým 44, takže ve výsledku dopadl souboj lépe pro Českou Lípu s celkovými 387 kuželkami proti našim 375.

    Se ztrátou 12 kuželek nastoupily do hry naše Lída Moličová proti Dražkové Kateřině. V první polovině se bohužel Lídě moc nedařilo a prohrála se skórem 179 o 13 kuželek. Druhou půlku Lída zlepšila, soupeřku dokonce přehrála, ale na celkové vítězství to nestačilo. V druhé polovině měla skvělých 196 kuželek proti 194 soupeřčiným. Celkově tak prohrála o 11 kuželek.

    Jako třetí se za náš tým postavila Monika Sedláčková proti Jirkovi Ludvíkovi. Soupeř již od začátku nasadil ostré tempo, které se bohužel Monice nedařilo držet. A tak již po první polovině prohrávala se svými 184 kuželkami o 21. V druhé polovině předvedl soupeř opět vyrovnanou hru, když v obou částech shodil o jednu kuželku více než v polovině první. Monika svůj výkon nepatrně zlepšila, když shodila 189 kuželek, ale soupeř byl bohužel lepší. Celkově tak prohrála o 39 kuželek.

    Jako poslední za naše družstvo nastoupil Vláďa Dostál, proti Michalu Grosmanovi. V tento okamžik bylo utkání již v podstatě rozhodnuté. Náš tým prohrával již o 62 kuželek. V první polovině předvedli oba hráči vyrovnaný výkon. Vláďa naházel 148 kuželek proti soupeřovým 140. I první dorážka byla z počátku velice vyrovnaná, v půli se ale konečně začalo Vláďovi dařit dobře otvírat a tak odskočil s celkovým číslem 204 kuželek soupeřovi o 22. V druhé části se mu to již nepovedlo. Oba hráči předvedli, až na jednu kuželku v plných, absolutně vyrovnaný výkon. Vláďa shodil v druhé půlce 210 kuželek proti soupeřovým 211. Podařilo se mu tak uhrát alespoň nějaké body, aby naše konto nebylo zcela čisté.

    Celkově jsme v zápase předvedli hezké výkony a uhráli jsme 1537 kuželek, což je o 72 více než je náš celkový průměr.

(Vladimír Dostál)

Konkrétní výsledky utkání:

Česká Lípa "C"    1578 : 1537    Jablonné "B"

Kyzivát            387    :    375        Králík

Dražková         386    :    375        Moličová

Ludvík            412     :    373       Sedláčková

Grosman         393     :    414       Dostál

___________________________________________________________

Výsledky celého kola a všech utkání najdete opět v sekci zpravodaje (KP1 a KP2)