Jana Kořínková skončila na Mistrovství ČR jednotlivců (seniorky 2010) na krásném 8. místě a Jana Susková (kategorii ženy) na 31. místě


         Je dobojováno, první část republikových přeborů jednotlivců skončila a výsledky nás moc zajímaly, protože se do nejužšího výběru a tohoto klání probojovali 4 členové našeho oddílu. V seniorkách Jana Kořínková, v kategorii žen Jana Susková a nakonec postoupili na Mistrovství republiky i naši mladí zástupci, kteří mají přebory ještě před sebou (8. a 9.května) v juniorech Ota Hromek a za dorostenky Andrea Ptáčková.

V prvním květnovém víkendu krom jiných kategorií, tedy hrály ženy a seniorky. Na drahách SKK Rokycany předvádělo své kuželkářské umění celkem 34 seniorek ve hře na 120h. Jana Kořínková svým krásným výkonem 531 (354+177) obsadila skvělé 8. místo a polepšila si o jedno místo proti loňskému mistrovství ČR v Kosmonosech (2009). Ale v Rokycanech byly rozdíly na dalších místech minimální. Například hráčka, která skončila před Janou na 7. místě, měla stejný výkon, ale jen 4 újezdy, Jana ujela v dorážce celkem 7x. Takže jí třeba na celkové 6. místo chybělo jen 6 kuželek. Každopádně výsledné skvělé 8. místo a GRATULUJEME. Vítězství obhájila z.m.s. Daniela Žďárková z Nového Boru (hrající za KK Slávia Praha) výkonem 585 kuželek. Je potřeba ještě říci, že do osmého místa byly 4 ženy z Libereckého kraje (5. byla Krystyna Karbanová z N. Boru a 4. místo obsadila Jana Floriánová z Jablonce). Zde jsou kompletní výsledky mistrovství ČR seniorek.

www.kuzelky.cz/dokumenty/2009-10/mcr/MCR_2010-seniorky.pdf

 

Velký úspěch pro oddíl Jablonné, byl už samotný postup Jany Suskové mezi nejlepší hráčky-ženy v republice, protože to bylo poprvé za existenci našeho oddílu, kdy jsme měli na Mistrovství ČR v této kategorii zastoupení. Na kuželně TJ Dobřany hrálo 1. května 2009 v základním kole celkem 48 žen a do nedělního finále postupovalo 20 nejlepších hráček. Janě Suskové se nedařilo, jak by si asi přála, její výkon byl 509 poražených kuželek a to na postup do finále nestačilo. Výkony a konkurence byla velká, což dokazuje například to, že hráčka na 20. postupujícím místě měla v rozehrávce výkon 532 kuželek. Nepodařilo se postoupit ani skvělé Aleně Dunkové z Nového Boru (521). Jana Susková skončila celkově na 31. místě. Na tomto mistrovství nebyla překonána hranice 600 kuželek, ale mistryni ČR, tedy vítězce Kamile Barborové (KK Slávia Praha), chyběly ve finálovém výkonu jen 3 kuželky (554+597). Kliknutím na odkaz si otevřete tabulku s celkovými výsledky.

www.kuzelky.cz/dokumenty/2009-10/mcr/MCR_2010-zeny.pdf